Dokümanlar
İletişim
Haberler
Haberler

İnsan Sağlığı ve Çevreye Duyarlı Firma:Tekno Metal Kaplama



“Üretimimizin tüm aşamalarında denetim ve kalite kontrol sistemi kullanılmaktadır. Branşında profesyonelleşmiş teknik ekibimizle beraber donanımlı laboratuarımız ile kaliteyi takip etmekte ve müşterilerimize sunmaktayız” diyen Tekno Metal Kaplama firmasından Mertkan ZABCI’ya röportaj sorularımızı yönelttik.
 
Firmanızın yapılanması ve faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?
Tekno Metal Kaplama San.Tic. A.Ş. Tecde Group bünyesinde faaliyet gösteren, kurumsallaşma yolunda hızla ilerleyen dinamik bir firmadır.
Tekno Metal Kaplama olarak 2004 yılında İkitelli OSB’de, Elektrolitik Çinko Kaplama yapmak  üzere Çetin Cıvata ortaklığında kurulduk. Seneler içerisinde kaplamanın gelişmesi ve çeşitlenmesi üzerine, 2017 yılında, şu anda bulunduğumuz Hadımköy’deki fabrikamıza taşındık. PLC kumandalı robotik yüzey hazırlama ve tam otomatik çinko kaplama tesislerimiz ile elektrolitik asitli çinko kaplama ve elektrolitik alkali çinko kaplama hizmetlerini vermekteyiz. Ayrıca tam otomatik alkali çinko kaplama hattımız bünyesinde, yüksek korozyon dayanımı sağlayan alaşımlı kaplamalardan, çinko-nikel kaplama da bulunmaktadır.
Firmamızın günlük üretim kapasitesi 75 ton olup, haftanın 6 günü çalışmaktayız.
Firmamız, bu sene başında devreye aldığımız magni çinko lamel kaplama tesisi ile gelişimini ve büyümesini devam ettirmektedir.
Hangi ürün gruplarınız ile marka bilinirliğinizi sağlamaktasınız?
Bağlantı elemanlarına uyguladığımız, elektrolitik asitli çinko kaplama ve elektrolitik alkali çinko kaplama ile 14 yıldır hizmet vermekteyiz.
TESLA firmasının da tercih ettiği, 1.000 saatleri aşan tuz testi dayanımı sağlayabilen Magni çinko lamel kaplamayı da bünyemize katarak sektörde bulunan sayılı firmalar arasına girmiş bulunmaktayız.
 Markanızın kalite politikası ve sürdürülebilirlik yaklaşımı hakkında neler söylemek istersiniz?
Tekno Metal Kaplama olarak üretimimizin tüm aşamalarında denetim ve kalite kontrol sistemi kullanılmaktadır. Branşında profesyonelleşmiş teknik ekibimizle beraber donanımlı laboratuvarımız ile kaliteyi takip etmekte ve müşterilerimize sunmaktayız.
Tekno Metal Kaplama,  İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasına sahiptir. Ayrıca, firmamız otomotiv sektöründe özellikle aranan, IATF 16949:2016 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi sertifikasına başvuru yapmıştır. Buna istinaden kısa süre zarfında üretimde kalitenin en önemli unsurlardan bir diğerine sahip olacaktır.
Aynı zamanda firmamız, ROHS kriterlerine (WEE) uygun insan sağlığı ve çevreye duyarlı Cr+3 kaplama yapmaktadır.
Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?
Bağlantı elemanları sektörü liderlerinden Çetin Cıvata ile olan organik bağımız en büyük avantajımızdır. Üretimimizin %80’ini Tecde Group firmalarına yapmamız zorlu piyasa koşullarında bizi mali açıdan rahatlattığı gibi gelişen teknolojiye uyum sağlamamızı ve en üst düzey standartlaşmış kaliteyi sunmamızı zaruri kılmaktadır.
Yatırım planları oluştururken hangi kriterlere öncelik veriyorsunuz?
Öncelikli olarak teknolojinin getirilerini ve sektörün taleplerini ön planda tutmaktayız. Bu sene yapmış olduğumuz Magni çinko lamel kaplama ve tam otomatik çinko nikel kaplama tesis yatırımlarımız buna örnektir.
Yurtiçinde ve yurtdışında katılmayı planladığınız / katılım sağladığınız fuarlar nelerdir?
2019 yılında, yurtiçinde Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı, 2020 yılında ise Bağlantı ve Sabitleme Elemanları Teknolojileri Fuarı’na, yurtdışında ise Magni Anti-Corrosion Coatings – Fastener Fair’e katılmayı planlamaktayız. 
Yasal Uyarılar
Telif Hakkı © Tekno Metal Kaplama Tüm hakları saklıdır.
+90 212 549 97 62

Ömerli Mah. Tuna Sok.. No:18/1 Arnavutköy - İstanbul Arnavutköy - Istanbul


Telif Hakkı © Tekno Metal Kaplama Tüm hakları saklıdır.